Geachte bezoeker.

DE COLLECTIE. 

De Historische Collectie Korps Veldartillerie, ook bekend als “het Artilleriemuseum”,  geeft een treffend beeld van de geschiedenis van het Wapen der Artillerie en in het bijzonder die van het Korps Veldartillerie (KVA). Het KVA is bij Koninklijk Besluit aangewezen de oprichtingsdatum van het Corps Artillerije (het oudste korps van de Koninklijke Landmacht, opgericht in 1677) te blijven gedenken.

Dit komt tot uiting in de expositie waarin alle vormen van artillerie worden getoond.

Naast de historie van het eigen Korps Veldartillerie zijn er verwijzingen naar de korpsen en regimenten van de vesting-, de pantserfort- en de kustartillerie, de torpedisten en de artillerie van het KNIL, de rijdende artillerie, de motorartillerie, de anti-tankartillerie en de Artillerie meetdinsten.

DE LOCATIE
De expositie is ondergebracht in verschillende paviljoens. Het zijn prachtige rijksmonumenten (anno eind 19e eeuw), gelegen in een park in Engelse landschapsstijl op de 60 meter hoge ‘Knobbel’. Hier heeft u een schitterend uitzicht over het heidelandschap van de Noord-Veluwe.

U KRIJGT EEN BEELDEND OVERZICHT VAN:
– de ontwikkeling van de artillerietechniek;

– voorbeelden van geschut en munitie door de eeuwen heen;

– Artillerie-eenheden en hun operationele inzet;

– Artillerie uitrusting, waaronder fraaie uniformen;

– specifieke thema’s uit de historie van de Nederlandse Artillerie;

– schitterende diorama’s die een beeld schetsen van historische situaties.

ANDERE MOGELIJKHEDEN
– Rondleidingen van ongeveer 1 a 2 uur worden op verzoek gegeven.

– Er zijn educatieve programma’s speciaal ontwikkeld. Zoals de Speurtocht en de Kanonnentocht door de geschiedenis van de artillerie met o.a. een verkleedkist en video’s.

Zeer geschikt voor een kinderverjaardag.

Kijk altijd voor actuele informatie op deze site.